Verdediger Nieuwkoop vertrekt bij Feyenoord

30 April 2021, 19:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Voetballer Bart Nieuwkoop verruilt Feyenoord na dit seizoen voor de Belgische club Royale Union Saint-Gilloise. De 25-jarige verdediger, wiens contract bij de Rotterdammers deze zomer afloopt, gaat spelen voor de recentelijk naar het hoogste niveau gepromoveerde club uit Brussel.

Nieuwkoop speelde de afgelopen tien jaar in het shirt van Feyenoord en maakte sinds 2015 deel uit de van de eerste selectie. In totaal kwam hij tot 81 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van Feyenoord. Met de Rotterdammers werd hij kampioen in 2017.

"Afscheid nemen van Feyenoord valt me zwaar, omdat ik hier zoveel heb beleefd", zegt Nieuwkoop. "Bij deze club ben ik uitgegroeid tot de profvoetballer die ik nu ben. Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt, zoals het behalen van de landstitel. Als 21-jarige in de basis staan tijdens de kampioenswedstrijd, met een kolkende Kuip en die enorme ontlading na het laatste fluitsignaal: dat is iets wat ik nooit ga vergeten. Ik ga de club en de supporters ongelofelijk missen, maar kijk enorm uit naar deze nieuwe stap."


Door: ANP