Verdediger Hancko wil met Feyenoord ook genieten tegen AS Roma

12 April 2023, 21:46 uur
Sport
mainImage
ANP

David Hancko hoopt dat hij donderdagavond ook een beetje kan genieten tijdens het thuisduel van Feyenoord met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. "Want ik besef heel goed dat we een bijzonder seizoen doormaken", zei hij. "Ik vrees dat niet alle seizoenen zo zullen zijn."

De 25-jarige Slowaak kwam afgelopen zomer voor zo'n 6 miljoen over van Sparta Praag. Met een voorsprong van 8 punten op Ajax en PSV kan Feyenoord de landstitel nauwelijks meer ontgaan. De club strijdt in twee duels met AS Roma om een plek in de halve finale van de Europa League.

Hancko heeft zijn ouders uitgenodigd voor het thuisduel met AS Roma. Hij hoopt dat ze een fantastische avond beleven en incidenten zoals vorige week in het bekerduel met Ajax uitblijven. Die halve finale werd ontsierd door een hoofdwond die Davy Klaassen opliep toen hij door toeschouwers bekogeld werd. "Het is logisch dat we daar veel vragen over hebben gekregen", zei Hancko. "Maar we zijn mede zo sterk in thuisduels omdat de meeste van onze fans ons fantastisch steunen."

Hancko speelt het hele seizoen al centraal achterin bij Feyenoord. Toch incasseerde de international van Slowakije afgelopen zondag tegen RKC pas zijn eerste gele kaart in de Eredivisie. "Dat komt ook door onze technische staf", verklaarde hij. "Ik word zelden in wedstrijden in grote ruimtes of kwetsbare situaties gebracht. Dat komt ook door de andere verdedigers en middenvelders. We staan vaak heel goed opgesteld."


Door: ANP