Veldrit onder zeer zomerse omstandigheden

16 October 2018, 10:44 uur
Digitaal Dagblad

Onder zomerse omstandigheden werd zaterdag langs de oever van de Oude Maas de jaarlijkse Veldrit van Albrandswaard verreden. Waar het in het veldrijden normaliter ploeteren door de modder is voor de renners en er warme erwtensoep wordt gegeten door de toeschouwers, was het ditmaal helemaal anders. Op een hard parcours werd er door de Johannapolder gefietst.

Om 10.30 uur was het de beurt aan de renners uit de amateur/sportklasse om de mooie sportdag, georganiseerd door PRC Delta in samenwerking met Wielercomité Albrandswaard, af te trappen. Nederlands kampioen Yannick Runhart maakte alle verwachtingen waar en won de cross nipt voor Dennis van de Kruisweg en Tommy Oude Elferink.
Een uur later gingen de masters 40+ gevolgd door de masters 50+ van start met onder anderen oud-prof Erik Dekker aan het vertrek. De winst bij de masters 40+ ging naar Mischa de Vries, terwijl Lars Rietveld zich bij de 50+ers tot winnaar kroonde. Dekker finishte in de eerst genoemde categorie als vijfde.

Later op de dag pakte Bianca van den Hoek de winst bij de vrouwen door met bijna anderhalve minuut voorsprong Elleke Claessen naar de tweede plaats te verwijzen. Lotte Jacobs maakte op 2.10 minuten het podium compleet. Tot slot kwamen de nieuwelingen in actie en in die categorie bleek Yanick de Vos zaterdag beter te zijn dan Youp de Vos en Marvin Peters.