Veerkrachtig Feyenoord verkleint achterstand op PSV tot 7 punten

31 March 2024, 16:42 uur
ANP

Feyenoord heeft optimaal geprofiteerd van de eerste nederlaag van PSV in de Eredivisie. De Rotterdammers versloegen FC Utrecht in de Kuip met 4-2 en hebben nu nog 7 punten minder dan de koploper uit Eindhoven. Feyenoord keek na 35 minuten tegen een achterstand van twee doelpunten verschil aan, maar toonde daarna veerkracht.

Na dit weekeinde staan nog zeven speelronden op het programma. Feyenoord gaat donderdag op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam en ontvangt volgende week zondag rivaal Ajax.

FC Utrecht, dat dit jaar alleen bij Ajax verloor en als nummer 8 volop meedoet in de strijd voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal, kende een droomstart. Othmane Boussaid kreeg de bal na een hoekschop voor zijn voeten en schoot van afstand laag in de hoek raak.

Feyenoord was daarna beter, maar liet enkele mogelijkheden onbenut. FC Utrecht was veel efficiënter. Na een pass achter de verdediging van Jens Toornstra tikte Quilindschy Hartman de Deen Niklas Vesterlund onderuit. Hartman kreeg een gele kaart kreeg en moest zich met een blessure laten vervangen. Sam Lammers benutte de strafschop: 0-2.

Het elftal van trainer Arne Slot stond daarmee voor een zware opgave. Dankzij Igor Paixão verkleinde Feyenoord de achterstand nog voor rust. De Braziliaan schoot in de 36e minuut van afstand prachtig raak. Het was dit seizoen al het vierde doelpunt van buiten het zestienmetergebied van Paixão.

Feyenoord drukte FC Utrecht na rust ver na achteren. De van een blessure herstelde Calvin Stengs verving de tegenvallende Ramiz Zerrouki. Het duurde tot de 65e minuut voordat de thuisploeg langszij kwam. Bart Nieuwkoop kopte via Utrecht-speler Oscar Fraulo raak (2-2).

David Hancko sloeg niet veel later toe toen hij de bal na een snelle ingooi voor zijn voeten kreeg en hard in de rechterbovenhoek schoot. Invaller Leo Sauer zorgde daarna via een snelle counter ook nog voor de 4-2.