Albrandswaards Dagblad | Van Hooydonk: Derksen is voorzitter fanclub Dick Advocaat
mainImage

Van Hooydonk: Derksen is voorzitter fanclub Dick Advocaat

Van Hooydonk
22 februari 2021, 00:46 uur
Sport

Johan Derksen wordt door Pierre van Hooydonk gezien als de voorzitter van de fanclub van Dick Advocaat. Dat bleek zondagavond in het late NOS-sportprogramma Studio Voetbal toen eerst zijn jonge collega Afellay kritiek uitte op de speelwijze van Feyenoord tegen FC Twente en vervolgens Theo Janssen dit nog eens dunnetjes over deed.

‘’Er was veel onrust aan de bal, veel fouten en ook Twente ging er aan meedoen. Die werden ook steeds minder. Het was op een gegeven moment een flipperkast'', zei Janssen, waarna Van Hooijdonk wees op het gevaar van dat standpunt. 

Dus toen Janssen zich vervolgens óók nog kritisch uitliet over het wisselbeleid van Feyenoord-directeur Dick Advocaat greep Van Hooydonk in en zei: ‘’'Kijk uit wat je zegt over de trainer, want de voorzitter van de Advocaat fanclub, die maandagavond met de hamer slaat, zaagt je helemaal doormidden.''

De waarschuwing heeft een aanleiding. Vorige week maakte Johan Derksen gehakt van de analyses van de oud-Feyenoorder Van Hooydonk bij Studio Voetbal.