Van Gaal begrijpt keuze KNVB voor Koeman als nieuwe bondscoach

21 March 2022, 19:24 uur
Sport
mainImage
ANP
Louis van Gaal.

Louis van Gaal begrijpt dat de KNVB in Ronald Koeman een geschikte nieuwe bondscoach van Oranje ziet. De huidige trainer van het Nederlands elftal adviseerde het bestuur van de voetbalbond zelfs om Koeman te benaderen, liet hij maandag blijken tijdens een persconferentie in Zeist.

"Heel verstandig", zei Van Gaal over de keuze van de KNVB om weer met Koeman in gesprek te gaan. "Dat heb ik ze zelf gezegd, ze zijn bij mij te rade gegaan. Het is allemaal niet zo moeilijk. Een jaar geleden was ik de enige beschikbare coach met ervaring. Dat geldt nu voor Ronald Koeman. Dat is precies hetzelfde. Nu zeg ik het niet voor mezelf, maar nu zeg ik het voor Ronald Koeman. Meer dan terecht. Of hij een goede opvolger zou zijn? Dat denk ik, ja."

Van Gaal neemt aan het einde van dit jaar, na het WK in Qatar, afscheid als bondscoach. Koeman was tot de zomer van 2020 al bondscoach van het Nederlands elftal. Daarna vertrok hij naar FC Barcelona, waar hij een half jaar geleden werd ontslagen.

De KNVB en het management van Koeman willen zelf nog niet bevestigen dat ze met elkaar in gesprek zijn over een nieuwe termijn als bondscoach.


Door: ANP