Van der Meer haalt verwoestend uit in Amersfoort

21 August 2020, 12:12 uur
Sport
mainImage
Stijn van der Meer

door Jan van der Sande

Gisteravond ontmoette Neptunus een taaie tegenstander in Quick. De thuisploeg poetste gemakkelijk een 0-4 achterstand weg, maar zag later dat hun werpers de sterke koploper niet meer kon stoppen. Eindstand 4-10.

Natuurlijk was Diegomar Markwell de starter bij Neptunus. In de derde en vierde inning werd hij enorm gesteund door zijn aanval. Allereerst scoorden de Rotterdammers tweemaal zonder een enkele hit. Gillian Wernet gaf drie vrije lopen weg en zag alle lopers de een na het andere honk stelen. Vooral Dwayne Kemp slaagde daar vier keer in. In die twee slagbeurten kwamen er vier Drietanders over de thuisplaat en leek het een gemakkelijke klus te worden.

Plotseling kreeg Quick vat op de worpen van Diegomar. Drie opvolgende hits zorgden voor even zoveel punten. Een inning later profiteerden zij van een foutje in het binnenveld en brachten de stand weer in evenwicht. 4-4.

Maar het antwoord van Neptunus kwam snel. In de zesde beurt waren opnieuw twee vrije lopen en een hit de oorzaak dat alle drie de honken bezet raakten. De coach van de thuisploeg leek in te grijpen maar liet zijn werper staan. Vervolgens was het Stijn van der Meer die verwoestend uithaalde. Zijn klap kwam ver in het outfield terecht en stelde zijn drie ploeggenoten in staat om allen te scoren. Dwayne Kemp zorgde met een honkslag ervoor dat ook Stijn zelf de thuisplaat kon bereiken zodat de stand 4-8 werd.

Totaal gebruikte de thuisploeg vijf pitchers. In de volgende beurten kregen zij nog tweemaal een run te incasseren zodat uiteindelijk een gemakkelijke lijkende 4-10 score de eindstand werd. Markwell werd de winnaar. Coach Ronald Jaarsma liet na zijn start van 5 innings het heuvelwerk over aan Misja Harcksen, Aaron de Groot en Kevin Kelly. Zij kregen verdeeld nog slchts twee honkslagen tegen zodat de voorsprong niet meer in gevaar kwam. Evenals in zijn eerste optreden afgelopen dinsdag was Willie Johnson met een 100% score (3 uit 3) opnieuw goed op dreef.

Zaterdag om 14.00 uur volgt de tweede ontmoeting waarna de ploeg zondag weer naar Amersfoort gaat om de trilogie te completeren.