Uitfans niet welkom bij wedstrijden tussen Feyenoord en Lazio

12 October 2023, 18:34 uur
Sport
mainImage
ANP

Bij de wedstrijden tussen Feyenoord en Lazio in de Champions League zijn geen uitsupporters welkom. De Italiaanse fans mogen de wedstrijd op 25 oktober in De Kuip in Rotterdam niet bijwonen en Rotterdamse supporters zijn op 7 november niet welkom in Rome.

Feyenoord meldt dat een speciaal naar Italië afgereisde delegatie deze week te horen kreeg dat de supporters niet welkom zijn in Rome. "Nu dit besluit, op last van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, is genomen achten de zogeheten driehoek en Feyenoord het niet verantwoord om in De Kuip wel Italiaanse supporters te ontvangen. Dit uit oogpunt van zowel veiligheid als, voor Feyenoord, uit het oogpunt van sportiviteit", meldt de club.

Het idee van Feyenoord was om tussen de 1200 en 1500 uitsupporters toe te laten bij de duels. De club wijst daarbij ook op de "vrijwel incidentloze ontmoeting met Atlético Madrid" afgelopen week in de Champions League. Volgens de Rotterdammers wilde Lazio dat ook, maar de Italiaanse autoriteiten beslisten anders. "Daardoor ontstond ook voor het thuisduel in Rotterdam een nieuwe situatie", aldus Feyenoord.

Supporters teleurgesteld

De supportersvereniging van Feyenoord vindt het "enorm jammer" dat de Rotterdammers niet welkom zijn in Rome. "Als vereniging zijn wij voor het normaliseren van uitsupporters. Een incident dat destijds uit de hand liep wordt nog steeds gebruikt om hedendaagse besluiten te nemen. Op basis van de onlangs gespeelde wedstrijden zien wij geen reden om geen uitsupporters toe te laten in Rome", aldus Carli Klijn van De Feijenoorder. "Ondanks het feit dat Feyenoord-supporters niet welkom zijn in Rome, zijn wij niet tegen de komst van de Romeinse supporters. Voetbal zonder uitsupporters is in onze ogen geen ultieme voetbalbeleving."

Feyenoord mocht vorig seizoen bij de wedstrijden in de Europa League tegen Lazio en AS Roma geen supporters meenemen naar Rome.

 


Door: ANP