Tweede tijd Verstappen in training Melbourne na schadeherstel

22 March 2024, 09:51 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Australië de tweede tijd gereden. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 was in zijn Red Bull bijna vier tienden langzamer dan Charles Leclerc in zijn Ferrari. Verstappen klokte in de eerste sessie ook de tweede tijd.

De derde tijd was voor de Spanjaard Carlos Sainz, die goed hersteld lijkt van een blindedarmoperatie. Hij gaf in zijn Ferrari ruim vier tienden toe op zijn teamgenoot. Lando Norris, die in zijn McLaren de snelste was in de eerste training, zette in de tweede sessie de negende tijd neer.

Het duurde lang voordat Verstappen aan zijn tweede training begon op het circuit van Albert Park in Melbourne. Het team van Red Bull had nog tijd nodig om schade aan de vloerplaat van de auto te repareren. De Nederlander had die schade aan de onderkant van zijn Red Bull in de eerste training opgelopen.

"Het team heeft geweldig werk verricht, maar uiteindelijk raakten we wel wat rijtijd kwijt", zei Verstappen in het persbulletin van Red Bull. "Ik had liever nog wat meer rondjes willen rijden en heb niet veel lange runs kunnen doen, maar de ronden die ik reed waren goed. We weten dat we nog een paar dingen moeten finetunen."

Opvallend was de achttiende tijd voor Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen kreeg zijn Mercedes niet op snelheid op Albert Park, waar de coureurs last hadden van de wind. Teambaas Toto Wolff vertelde na afloop dat Mercedes de afstelling van de auto van Hamilton 'bij wijze van experiment' drastisch had aangepast. "Het werkte averechts", zei hij.

De Grote Prijs van Australië vervolgt zaterdag met de derde training en daarna de kwalificatie. De race is op zondag.

Verstappen won vorig jaar de race in Melbourne. Het jaar daarvoor viel hij uit. Dat was zijn laatste uitvalbeurt in de Formule 1. Sindsdien heeft hij 43 achtereenvolgende races de finish gehaald. Daarmee staat hij tweede op eeuwige ranglijst. Hij kan zondag zijn Formule 1-record van tien zeges op rij evenaren.
 

 


Door: ANP