Tweede goede overwinning voor Excelsior binnen één week

26 February 2022, 19:36 uur
ANP

Voor de tweede keer deze week boekte Excelsior Rotterdam vrijdagavond een prima overwinning. En voor de tweede keer gebeurde dat zonder een tegengoal. Zo konden de fans, die nu definitief zijn teruggekeerd in het stadion, met een tevreden gevoel aan het weekend beginnen. Tegen Roda JC werd het op Woudestein 2-0.`

Na de overwinning op Jong FC Utrecht had Marinus Dijkhuizen niets aan zijn basisopstelling veranderd. In het sfeervolle stadion gingen de Kralingers goed van start. Na tien minuten leidde balverlies van de Limburgers tot een grote kans voor Mats Wieffer, maar in de korte hoek wist hij doelman Rody de Boer niet te passeren.

Twee minuten later was het wel raak. Marouan Azarkan zorgde dat de bal voor het doel kwam en daar stond Reuven Niemeijer klaar om hem binnen te koppen. Hij maakte voor de tweede keer deze week de belangrijke openingstreffer voor Excelsior Rotterdam en bracht zijn seizoenstotaal op elf doelpunten. Een kwartier later verdubbelde Azarkan zelf de voorsprong uit een rebound nadat De Boer eerst nog redding had gebracht.

,,We speelden heel goed in de eerste helft’’, zei Marinus Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd. ,,We creëerden veel kansen en het was echt genieten. Roda JC is toch een van de betere ploegen en ik had niet verwacht dat we zo dominant konden zijn.’’ Het had binnen het half uur zelfs 3-0 kunnen staan, maar het schot van Kenzo Goudmijn kwam niet langs doelman De Boer.

Zoals verwacht mocht worden, begon Roda JC sterk aan de tweede helft. Binnen een minuut spatte de bal tegen de lat boven Stijn van Gassel. De gasten bleven proberen om de aansluitingstreffer te maken, maar de verdediging van Excelsior heeft de rust van de eerste seizoenshelft teruggevonden. ,,Het was heel stabiel achterin, ik had niet het gevoel dat ze een goal zouden maken’’, aldus Dijkhuizen.