Trainer Slot ziet invallers van AS Roma het verschil maken

21 April 2023, 09:32 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot nam zijn Feyenoord niets kwalijk na de nederlaag na verlenging tegen AS Roma (4-1) in de kwartfinale van de Europa League. "Als je er dan toch uit moet, dan maar zo", zei hij. "Het was best heldhaftig. Het zat heel dichtbij elkaar. We waren een paar minuten verwijderd van een plek in de halve eindstrijd."

Feyenoord stond na 89 minuten met anderhalf been in de halve finale toen Paulo Dybala de nummer 4 van de Serie A alsnog naar de verlenging schoot (2-1). "En toen zag je wat voor een brede selectie zij hebben", zei Slot. "Ik denk dat invallers als Dybala, Abraham en El Shaarawy het verschil voor ze hebben gemaakt. Het is lekker als je met zo'n goed team kan beginnen en dan nog dergelijke spelers kan brengen. Vooral Dybala en Abraham waren uiteindelijk een maatje te groot voor ons."

"Ik vind het na zo'n teleurstelling zo lastig om te zeggen dat we trots mogen zijn", vervolgde Slot. "Maar ik denk dat we onze fans een fantastische Europese campagne hebben geschonken. We hebben met 6-0 gewonnen van Sturm Graz en Sjachtar Donetsk met 7-1 verslagen. En ook nu waren we heel dichtbij, tegen een heel goede tegenstander."

Slot zag vlak na de wedstrijd José Mourinho op hem afkomen. De Portugese coach van AS Roma had kennelijk vernomen dat de trainer van Feyenoord een groot fan is van Pep Guardiola en dat hij Napoli ook liever ziet voetballen dan AS Roma. "Hij vertelde me dat ik niet alleen naar City en Napoli moest kijken. Maar dat het spel van AS Roma ook de moeite waard was", zei Slot. "Hij heeft kennelijk nooit gehoord dat ik ook veel respect voor hem als trainer heb. Hij wint ongelooflijk veel prijzen."

Slot gaat na de Europese uitschakeling met Feyenoord vol voor de landstitel. De club koestert met nog vijf speelronden te gaan in de Eredivisie een voorsprong van 8 punten op Ajax en PSV. "We spelen zondag vanaf 16.45 uur tegen FC Utrecht", zei de trainer van Feyenoord. "We waren liever pas om 20.00 uur begonnen maar helaas mocht dat niet vanwege de veiligheid."

 


Door: ANP