Trainer Slot wil niet weten van mogelijk kampioensduel Feyenoord

5 May 2023, 18:58 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot doet er alles aan om de uitwedstrijd van Feyenoord zondag tegen Excelsior net zoals alle andere duels in de Eredivisie te benaderen. "Je zal mij niet over een kampioenswedstrijd horen praten", zei hij vrijdag op een persconferentie. "We kijken alleen hoe we de meeste kans hebben om te winnen. Normaal hebben we daar een paar dagen de tijd voor. Maar vanwege de bekerfinale hebben we daar nu twee weken voor."

Feyenoord verovert voor de zestiende keer de landstitel als het zondag wint bij Excelsior en PSV zaterdag punten verliest bij Sparta Rotterdam. "Ik merk ook wel hoe dat leeft in de stad als ik ergens naartoe ga. Iedereen begint er dan over", zei Slot. "Daarom blijf ik ook het liefst binnen. Als er weer een praatprogramma op televisie voorbijkomt, dan schakel ik over op Netflix. Of ik kijk een leuke wedstrijd. Hoe Brighton het donderdag deed tegen United was zeer de moeite waard kan ik jullie vertellen."

Slot beseft dat het ook voor zijn spelers onmogelijk is om zich van de buitenwereld af te sluiten. De fans van Feyenoord kunnen bijna niet wachten op de eerste titel sinds 2017. Ze doen er alles aan om het uitduel bij Excelsior te bezoeken. De stadsderby tegen Excelsior is op minimaal tien plekken in het centrum op grote schermen te volgen. "Natuurlijk krijgen we die dingen mee", reageerde Slot. "Maar we zijn inmiddels wel gewend om met enige druk om te gaan. En ik blijf er bij. PSV is prima in staat om de resterende vier duels te winnen. Dan moeten wij dus tweemaal winnen. Het liefst zo snel mogelijk."

Feyenoord kon in 2017 ook tijdens een uitduel met Excelsior kampioen worden. De club ging toen echter met 3-0 onderuit. Spelers vertelden na afloop dat ze onder de indruk waren van de duizenden supporters die zich langs de weg van De Kuip naar het stadion van Excelsior verzameld hadden. "Laten we hopen dat dit nu ook gebeurt", lachte Slot. "Dat zou namelijk betekenen dat PSV zaterdag punten heeft verloren bij Sparta."

Slot kan zondag nog geen beroep doen op Gernot Trauner. Quinten Timber heeft wel weer volledig getraind en zal op de bank plaatsnemen. "We zullen deze wedstrijd heel geconcentreerd moeten benaderen", waarschuwde Slot. "Excelsior strijdt voor handhaving in de Eredivisie. En ze doen het zeker op eigen veld heel goed. Als ik me niet vergis hebben ze het thuisduel met AZ gewonnen en kwam FC Twente daar niet verder dan een gelijkspel. En tegen Ajax wisten ze ook een aantal mooie kansen te creëren. Dus we zullen goed moeten zijn om daar te winnen en dan kijken we wel wat dat zondag waard is."


Door: ANP