Trainer Slot scheurt kuitspier op trainingskamp van Feyenoord

5 January 2024, 18:41 uur
Sport
mainImage
ANP

Coach Arne Slot heeft een kuitspier gescheurd op een trainingskamp van Feyenoord in Marbella. Dat gebeurde tijdens een partijtje voetvolley. Hij leidt alle trainingen nu met een brace om een been.

"Waarschijnlijk had ik te veel praatjes waardoor ik straf moest hebben", vertelt de trainer bij ESPN. "Ik denk nog altijd dat ik fit ben, terwijl ik dat waarschijnlijk niet meer ben. We hadden met Etiënne Reijnen en Leigh Egger gewonnen van Quinten Timber en twee andere jongens. Toen zei ik bij de lunch dat ik heel benieuwd was wie er nu van ons kon winnen. Bij punt twee was het echter al afgelopen en scheurde ik mijn kuitspier."

Slot denkt dat hij een te grote mond heeft gehad. "Dan krijg je straf voor het feit dat je te bijdehand bent geweest. Maar ik heb het geluk dat ik hele goede assistenten heb, die ook al best wel veel veldwerk doen. En de groep is ook niet voor het eerst bij elkaar. Die kennen de oefeningen ook wel. Op het veld ben ik aanwezig, al kan ik me niet zo snel voortbewegen de komende week. Daarna denk ik wel weer gewoon te kunnen wandelen."

Slot vertelde verder dat het lastig is om de selectie van Feyenoord deze maand uit te breiden. "Als wij ons met een speler willen versterken die ons vanaf dag één aan de bovenkant versterkt, dan brengt dat een bepaald salarisniveau met zich mee. En dat is nog altijd niet voor Feyenoord weggelegd. Dus zijn we afhankelijk van een speler die heel veel wil laten liggen om misschien het EK te gaan spelen. Dat is ook wel een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg."


Door: ANP