Trainer Slot hecht weinig waarde aan favorietenrol van Feyenoord

4 April 2023, 16:06 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot kreeg vlak voor de halve finale van de KNVB-beker van woensdag tussen zijn Feyenoord en Ajax een mooi compliment van zijn collega John Heitinga. "Ik heb nog nooit een coach van Ajax horen zeggen dat de ploeg die ik train favoriet is", zei Slot. "Maar wat is het waard? Volgens mij ontlopen we elkaar weinig."

Feyenoord en Ajax speelden eerder dit jaar gelijk tegen elkaar in De Kuip (1-1). Slot leidde zijn ploeg ruim twee weken geleden naar de eerste competitiezege in ruim zeventien jaar in de Johan Cruijff ArenA (2-3). "Maar vlak voor die late treffer van Lutsharel Geertruida redde onze doelman fantastisch op een inzet van Kudus", weet de trainer van Feyenoord nog. "Wij zullen echt heel goed moeten zijn om de finale te bereiken. Hetzelfde geldt voor Ajax."

Feyenoord strijdt richting het einde van het seizoen nog op drie fronten. De club lijkt met een voorsprong van 8 punten op Ajax en PSV op weg naar de eerste landstitel sinds 2017. AS Roma is de tegenstander van de Rotterdammers in de kwartfinales van de Europa League. Hoe anders is de sfeer in Amsterdam, waar de clubleiding al ruim een jaar op zoek is naar een technisch directeur en interim-trainer Heitinga moet afwachten of hij mag blijven.

Speciaal duel

Ajax heeft de laatste twee wedstrijden, tegen Feyenoord (2-3) en Go Ahead Eagles (0-0), niet gewonnen. "Maar ik denk dat dit weinig zegt over onze halve finale", aldus Slot. "We spelen de laatste tijd best veel grote wedstrijden. Maar geen wedstrijd is groter dan de Klassieker. We spelen ook nog eens voor onze eigen supporters. Het wordt weer een heel speciaal duel. En op basis van onze andere onderlinge duels van dit jaar verwacht ik dat de verschillen weer klein zullen zijn. "

Slot weet dat de successen van Feyenoord niet vanzelf komen. "We moeten iedere wedstrijd heel hard werken om succesvol te zijn. Dat zal nu tegen Ajax weer moeten. Een paar jaar geleden kon Ajax dit soort wedstrijden misschien nog winnen door op 80 procent te spelen. Maar de verschillen tussen de topploegen zijn nu kleiner. Wij willen heel graag naar de finale. Daar gaan we alles aan doen. Er komt in ieder geval een winnaar. Dat is het mooie van bekerduels."


Door: ANP