Trainer Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV

24 May 2023, 13:30 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV. Dit heeft de voormalig voetballer volgens de club zelf besloten, omdat hij niet meer genoeg draagvlak voelde binnen PSV. Fred Rutten is zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen AZ de hoofdtrainer.

Van Nistelrooij heeft zijn beslissing volgens PSV woensdagochtend bekendgemaakt. Dinsdagavond had de 46-jarige trainer nog een gesprek met de directie, waarin besloten zou zijn om het pas na zondag verder over de toekomst van Van Nistelrooij als trainer te hebben. De afgelopen weken waren er al geruchten dat Van Nistelrooij niet meer zeker was van zijn positie als eindverantwoordelijke.

De voormalig international vertrekt één duel voor het einde van het seizoen, waarin PSV hoopt de tweede plek veilig te stellen. De voorsprong op Ajax is 3 punten. De tweede plek betekent plaatsing voor de voorronde van de Champions League.

"PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats", stelt de club.

Van Nistelrooij was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van PSV, nadat hij was overgekomen van Jong PSV. Aanvankelijk had de trainer bedankt om al door te schuiven naar de hoofdmacht als vervanger voor de vertrekkende Roger Schmidt. "De ambitie is er, maar het is nog te vroeg", zei hij eerst. De nieuwe algemeen directeur Marcel Brands haalde hem toch over.

PSV kende een wisselvallig seizoen. De Eindhovenaren wisselden ruime overwinningen af met verrassende nederlagen en zagen Feyenoord uiteindelijk kampioen worden. Dankzij een sterk slot lijkt PSV Ajax wel voor te blijven in de strijd om plek 2.

Van Nistelrooij was met zijn ploeg eerder dit seizoen al te sterk voor de Amsterdammers in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker. In de Europa League overwinterde PSV, maar was Sevilla in de eerste knock-outronde te sterk.


Door: ANP