Albrandswaards Dagblad | Titels voor badmintonners PBC Boomgaardshoek

Titels voor badmintonners PBC Boomgaardshoek

mainImage

Afgelopen weekend is na een zinderende kampioenswedstrijd het vlaggenschip van de Hoogvlietse badmintonclub PBC Boomgaardshoek kampioen geworden. Daarmee is promotie naar de vierde divisie een feit. 

Gesteund door flink wat supporters uit Hoogvliet ging het eerste team van PBC zaterdag in de sterkste opstelling naar Spijkenisse met de opdracht om daar met minimaal 6-2 te winnen om de directe concurrent (die op dat moment in Barendrecht speelde) voor te blijven. De herendubbel was meteen een stevige wedstrijd, maar Mark Groenendijk en Jeffrey Abutan wisten na drie sets het eerste punt binnen te halen. Daarna waren Stephanie van Eijk en Romy Verberne aan de beurt. De spanning was duidelijk zichtbaar in het spel van de normaliter zo koele dames en na drie sets verloren de dames hun partij.

Hoewel moeizaam, wist Mark zijn single partij te winnen, waarna Rianne Petersen aan de beurt was. Rianne had duidelijk moeite met haar tegenstandster en het lukte haar niet om het punt binnen te slepen. De tussenstand was 2-2 en inmiddels was ook de (meest ongewenste) einduitslag van de concurrent bekend. Die betekende dat de PBC-spelers vanaf nu alle partijen moesten winnen.

Na de eerste verloren set, had Jeffrey zijn single partij volledig onder controle en Stephanie won van haar opponent in twee sets. De tussenstand van 4-2 was bereikt en dus moesten de beide gemengd dubbelpartijen gewonnen worden. Michiel Pijper en Romy wisten hun partij op de gebruikelijke degelijke manier te winnen en daarmee lag de druk helemaal op de laatste gemengd dubbel.

De allerlaatste partij van de competitie en meteen ook de allesbeslissende kampioenswedstrijd werd gespeeld door Mark en Rianne. Na een prima eerst set, werd de tweede set verloren en kwam het aan op een derde set. Aangemoedigd door de aanwezige PBC-spelers en supporters wisten Mark en Rianne de zenuwen de baas te blijven en haalden het noodzakelijke zesde punt binnen. Het kampioenschap en de promotie waren een feit, de champagne werd opengetrokken en een klein feestje werd gevierd.

De blijdschap bij PBC Boomgaardshoek is groot, temeer daar ook het tweede team de titel heeft weten binnen te slepen en promotie naar de vijfde divisie heeft behaald. Het succes werd op zondag met alle competitiespelers gevierd met een etentje bij de hoofdsponsor Restaurant Sense of China in Hoogvliet.

Enthousiast geraakt door het succes van PBC Boomgaardshoek? Kom dan eens langs in de sporthal in Boomgaardshoek. Kijk voor speeltijden op www.pbcboomgaardshoek.nl en speel eens vrijblijvend mee. Op vrijdagavond 15 en zondag 17 februari is het jaarlijkse clubtoernooi. Een bijzonder geschikt moment om eens een kijkje te komen nemen in de sporthal PBC Boomgaardshoek.