Tiental Excelsior mist kansen en verliest thuis ruim van NEC

19 February 2023, 23:42 uur
ANP

Excelsior heeft ondanks vele goede kansen thuis verloren van NEC. Zelfs met tien man kregen de Rotterdammers in de tweede helft nog kansen op de gelijkmaker, maar in plaats daarvan maakten de Nijmegenaren in de slotfase gebruik van het overtal: 0-3. Het was voor de ploeg van trainer Rogier Meijer de eerste zege in bijna een maand.

Excelsior begon beter aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste goede kansen. Onder anderen aanvaller Reda Kharchouch liet een mogelijkheid onbenut. Vlak voor rust kwam NEC via Magnus Mattsson op voorsprong. Bij de tweede paal kopte de Deen hoog raak in de verre hoek uit een voorzet van Calvin Verdonk.

Ook meteen na rust kreeg Excelsior een tegenslag te verwerken. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi ontving zijn tweede gele kaart voor een sliding van achteren en moest het veld verlaten. Ook daarna kreeg de thuisploeg nog goede kansen, maar de spelers waren niet scherp genoeg voor het doel. Bij een uitbraak kreeg NEC-speler Souffian El Karouani te veel tijd om uit te halen, wat hij succesvol deed in de verre hoek. Anthony Musaba maakte 5 minuten voor tijd de 3-0.

Excelsior houdt door de nederlaag maar 3 punten voorsprong op nummer 16 FC Emmen. NEC staat tiende.