mainImage

Supporters Feyenoord brengen Wim Jansen zaterdag laatste eer

Wim Jansen
27 januari 2022, 00:26 uur
Sport

Aanstaande zaterdag kunnen de Feyenoord-supporters en andere belangstellenden de laatste eer bewijzen aan de begin deze week overleden oud Feyenoord-spele en international Wim Jansen. Hij wordt herdacht op het voorplein van de Kuip aan de Olympiazijde. Het bestuur van de supportersvereniging FSV De Feijenoorder nodigt belangstellenden uit om 14.00 uur ter plekke te verzamelen. De uitvaart van de legendarische voetballer vindt later die dag in besloten kring plaats. 

Wim Jansen, die 75 jaar werd, is 65 jaar lid van Feyenoord geweest. Hij doorliep op Varkenoord alle hoogste jeugdelftallen en debuteerde in 1965 in het eerste elftal. Met Feyenoord won hij in 1970 de Europacup I en de wereldbeker. Hij was in het Nederlands elftal basisspeler in de WK-finales van 1974 en 1978. 

Jansen speelde het grootste deel van zijn voetbalcarrière bij Feyenoord (vijftien seizoenen). In zijn nadagen ging hij naar Amerika (Washington Diplomats) en speelde nog twee seizoenen voor Ajax. Voor Oranje kwam hij 65 keer uit. In de beginjaren 90 was hij trainer van Feyenoord en technisch-directeur. In 2005 keerde hij terug in De Kuip als adviseur na het trainerschap in Saoedie Arabie, Schotland en Japan. 


Foto: ANP
Folders