Stam waarschuwt voor omschakeling Beer Sheva

21 August 2019, 19:36 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-coach Jaap Stam moet waken voor de omschakeling van tegenstander Hapoel Beer Sheva in de play-offs van de Europa League. "Ze hebben technisch vaardige spelers die rap zijn en wachten op omschakelmomenten. Daar moeten we heel scherp op zijn."

Stam heeft op de lang geblesseerde spelers als Jens Toornstra, Nicolai Jørgensen en Sven van de Beek na de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. "Wel is bekend dat we te maken hebben met spelers die wedstrijdritme missen", zegt de coach van de Feyenoorders. Zo hebben aanwinsten Leroy Fer en Rick Karsdorp nog geen hele wedstrijd kunnen spelen.

De trainer nam het tijdens de persconferentie op voor aanvaller Sam Larsson, die in de afgelopen weken de nodige kritiek kreeg te verduren. "Ik heb veel vertrouwen in Sam", zei hij over de 26-jarige aanvaller. "Hij is niet snel tevreden over zichzelf en dan kan je je zelf ook naar beneden gaan praten. Dat moet hij niet doen, want dat doen anderen wel."

Zelfde instelling

De Rotterdammers legden in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Tbilisi met een 4-0-zege de basis voor het bereiken van de volgende ronde. Tegen de Israëliërs moet Feyenoord eenzelfde prestatie in eigen huis neerzetten vindt Fer. "We hebben dezelfde instelling nodig als tegen Tbilisi."

Fer ziet het als een voordeel dat Feyenoord tussen de twee duels met Hapoel Beer Sheva niet in actie hoeft te komen in de eredivisie. De thuiswedstrijd tegen AZ, dat donderdag in Enschede aantreedt tegen FC Antwerp, is verplaatst naar donderdag 26 september. "Persoonlijk vind ik het fijn dat we ons volledig kunnen focussen op de Europese wedstrijden, zonder competitie tussendoor."


Door: ANP