Albrandswaards Dagblad | Stam 'dekt' zijn spelers, Rob Jacobs niet

Stam 'dekt' zijn spelers, Rob Jacobs niet

mainImage
Er resteerde voor Jaap Stam (rechts) niets anders dan na afloop zijn spelers te beschermen. Daar had analist Rob Jacobs (inzet) geen boodschap aan.

Trainer Jaap Stam hoefde niet lang na te denken over de vraag waarom Feyenoord matig speelde in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen (1-1). "We moesten spelen met spelers die niet volledig fit zijn", zei hij, om in elk geval iets gezegd te hebben.

Feyenoord bleek in Friesland onvoldoende hersteld van het duel van donderdag met Dinamo Tbilisi. Leroy Fer ontbrak in Friesland omdat hij nog niet klaar is voor drie duels in de week. De teruggekeerde Rick Karsdorp moest ook al na ruim een uur naar de kant.

"Dit is niet de ideale situatie", besefte Stam. "We hebben bepaalde kwaliteiten in het elftal en gaan heus wel punten pakken, maar op dit moment moeten we ook rekening houden met het fysieke aspect. Wij willen goede resultaten behalen. Maar op dit moment is het niet zo dat we kunnen zeggen dat we iedere wedstrijd gaan winnen. Het moet beter, dat weten we allemaal. Maar we werken er keihard voor en wat dat betreft kan ik de spelers niets verwijten. Het was wel te matig, het was echt niet goed genoeg."

''Sterker nog: het was niet om aan te zien', vond oud Feyenoord-trainer Rob Jacobs als analist bij Radio Rijnmond. ''Ik heb alleen maar domme fouten gezien. Dat Stam gegeven moment gaan wisselen, begrijp ik als geen ander, maar wissel dan wel de juiste. Waarom Larson mocht blijven staan was me een raadsel. Die heeft geen knikker geraakt. Ik kan me voorstellen dat mensen zich ergeren. Ik had Orkan laten staan. En die gelijkmaker? Houdbaar. Punt.''

Feyenoord opende de eredivisie vorige week met een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam (2-2).