Stam deelt boosheid van Feyenoord-fans

7 October 2019, 11:13 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Trainer Jaap Stam draaide er na de blamerende nederlaag van Feyenoord bij Fortuna Sittard (4-2) niet omheen. "We hebben het zelf gewoon enorm slecht gedaan", mopperde Stam. "Dit is enorm frustrerend, voor iedereen."

Feyenoord boekte drie dagen eerder in de Europa League nog een knappe zege op FC Porto (2-0). Zondag schreeuwden de Rotterdamse fans in het uitvak in Sittard-Geleen onder meer "schaam je kapot" naar de spelers. "We weten allemaal hoe het werkt in de voetballerij. Als je wint, is het hosanna en gaat iedereen mee in de jubelstemming. Als je verliest, draait het allemaal weer om", zei Stam. "Dat mag ook. Het is terecht dat de fans teleurgesteld en boos zijn, dat zijn wij ook."

De Rotterdammers begonnen zowel de eerste als de tweede helft bijzonder slecht. Binnen 2 minuten na de aftrap scoorde Fortuna en dat deed de thuisclub na de rust zelfs binnen 20 seconden. "Voor ik op de bank zat, lag de bal al weer in het 'mandje' bij ons. En met 4-1 werd het nog moeilijker", aldus Stam, die zijn ploeg de doelpunten wel heel makkelijk zag weggeven. "We laten ons soms de kaas van het brood eten. Dan zijn we niet adequaat en direct genoeg. Het begint allemaal met je duels winnen en agressief zijn."

Volgens Steven Berghuis, die in de slotfase de aanvoerdersband droeg nadat verdediger Eric Botteghin was gewisseld, heeft het onverwachte verlies in Limburg niets met instelling te maken. "Dat lijkt misschien zo als veel dingen fout gaan, maar iedereen wil heus wel heel graag. We krijgen doelpunten tegen omdat we dingen verkeerd doen", aldus Berghuis. "Dat heeft niets met instelling te maken. In het voetbal is die lijn heel dun."


Door: ANP