mainImage

Sportcompetities van amateurs kunnen met publiek hervat worden

25 januari 2022, 19:44 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Alle sportcompetities in Nederland kunnen met publiek hervat worden. Het kabinet heeft daar toestemming voor gegeven. De afgelopen weken konden amateursporters alleen op hun eigen club trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Dat was een tijdje zelfs slechts tot 17.00 uur mogelijk; iedereen van 18 jaar en ouder mocht alleen in groepjes van twee personen sporten op 1,5 meter afstand.

Voor de topsport gold een uitzondering. De topsportcompetities, zoals de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in het voetbal, gingen wel door tijdens de lockdown. Het kabinet kondigde dinsdagavond nieuwe versoepelingen aan.

Voetbalbond KNVB heeft voor komend weekeinde al weer competitiewedstrijden op het programma staan in de zogeheten B-categorie. Het is nog niet duidelijk of die wedstrijden doorgaan, of dat de KNVB de clubs wat meer tijd geeft om zich voor te bereiden op de hervatting van het seizoen. In de A-categorie, waar onder meer de eerste elftallen die spelen in de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse onder vallen, worden de competities sowieso pas volgende maand hervat.

Sporthallen

Iedereen van 18 jaar en ouder heeft wel een coronatoegangsbewijs nodig om een binnensportlocaties te betreden. Dat betekent dat iemand moet kunnen aantonen volledig gevaccineerd te zijn, recent een coronabesmetting te hebben doorgemaakt of beschikken over een negatieve testuitslag. Bij buitensportlocaties geldt dat om bijvoorbeeld de kantine of de kleedkamer in te gaan.

In sporthallen mogen maximaal 1250 mensen naar binnen. Toeschouwers moeten een vaste zitplaats hebben en 1,5 meter afstand houden. Voor stadions in de buitenlucht geldt dat maximale aantal bezoekers niet, maar daarin mag niet meer dan een derde van de capaciteit worden gebruikt.


Door: ANP
Folders