Sparta zet zonder zieke Steijn ook sc Heerenveen aan de kant

16 April 2023, 00:05 uur
Sport
mainImage
ANP
Mica Pinto.

Sparta Rotterdam blijft het meer dan goed doen in de Eredivisie. Een week na de overwinning bij AZ (0-1) won de formatie op eigen veld ook van sc Heerenveen: 4-0. Sparta staat nu op de vijfde plaats, met een punt voorsprong op FC Twente en slechts 2 punten achterstand op AZ. De concurrenten moeten dit weekeinde nog wel in actie komen.

Vlak voor rust kwam Sparta op voorsprong, bij een van de eerste aardige aanvallen van het duel. Mica Pinto schoot op zeer fraaie wijze raak, na te zijn aangespeeld door Koki Saito. De Japanner had zelf even eerder ook al een mogelijkheid gehad, maar kopte daarbij over het doel van Xavier Mous.

Vlak na de hervatting vergrootte Sparta de voorsprong. Younes Namli zorgde voor de 2-0 met een schot van afstand, dat onderweg nog van richting werd veranderd door verdediger Pawel Bochniewicz.

Shurandy Sambo
Na een klein Heerenveens offensief, met een kopkans voor Bochniewicz, ging het feest voor de Rotterdammers verder. Shurandy Sambo kreeg de bal aanvankelijk wat moeizaam onder controle, maar knalde vervolgens onberispelijk raak (3-0). Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Vervolgens maakte Vito van Crooij er 4-0 van, na een actie van kappen en draaien voor het Friese doel.

Trainer Maurice Steijn was vanwege ziekte afwezig bij Sparta. Jeroen Rijsdijk en Nourdin Boukhari vervingen hem. Vanwege een blessure ontbreekt international Andries Noppert nog steeds in het doel bij Heerenveen.

 


Door: ANP