Sparta kan Feyenoord op drempel van kampioenschap brengen

6 May 2023, 10:34 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Sparta Rotterdam kan stadgenoot Feyenoord op de drempel van het kampioenschap brengen. Als Sparta punten pakt in de thuiswedstrijd tegen PSV (aftrap 18.45 uur) kan Feyenoord zondag de landstitel binnenhalen. De ploeg van trainer Arne Slot moet daarvoor dan winnen bij Excelsior.

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Feyenoord aan kop van de Eredivisie 8 punten voorsprong op PSV, dat afgelopen zondag de KNVB-beker veroverde door Ajax via strafschoppen te verslaan. Sparta is bezig aan een sterk seizoen en staat op de vijfde plaats.

Met Ajax en AZ nemen de nummers 3 en 4 van de ranglijst het vanaf 21.00 uur tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA. Ajax heeft 2 punten meer dan de Alkmaarders en staat 3 punten achter op PSV.

Onder in de Eredivisie kan degradatie dit weekend een feit worden voor SC Cambuur en FC Groningen. Cambuur, dat 12 punten verwijderd is van een 'veilige' positie, ontvangt zaterdagavond FC Utrecht (aftrap 20.00 uur). FC Groningen speelt zondag vanaf 14.30 uur tegen Go Ahead Eagles. Met 11 punten achterstand op de eerste clubs boven zich (Excelsior en FC Emmen) kan ook Groningen degradatie vrijwel niet meer voorkomen.

 


Door: ANP