Sparta huurt Joël Piroe van PSV

22 August 2019, 12:08 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Joël Piroe.

Sparta en PSV hebben overeenstemming bereikt over de huur van aanvaller Joël Piroe. De 20-jarige jeugdinternational speelt tot het einde van het seizoen op Het Kasteel. Hij is na Dante Rigo de tweede PSV'er die wordt verhuurd aan Sparta.

Technisch manager Henk van Stee over de komst van Piroe: “Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Joël al bijna vijftig competitiewedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal met Jong PSV. Daarin heeft hij laten zien dat hij scorend vermogen heeft en met zijn komst naar Het Kasteel vergroten we de concurrentie en mogelijkheden in onze aanval.

Voor zowel Joël, PSV als Sparta is het goed dat hij ervaring opdoet in de eredivisie. ”Piroe behoorde de laatste weken niet tot de wedstrijdselectie van trainer Mark van Bommel. Hij wacht bovendien nog op zijn eerste minuten in de eredivisie. Vorig seizoen wees Piroe belangstelling van buitenlandse topclubs af en verlengde hij zijn PSV-contract tot medio 2022.

Met de komst van Piroe wordt het PSV-contingent op Het Kasteel nog groter. Laros Duarte, Dirk Abels, Mohammed Rayhi, Lassana Faye en Rigo zijn allemaal afkomstig uit Eindhoven, het samenwerkingsverband met Ajax ten spijt.