Sparta bezorgt Twente derde nederlaag op rij

5 October 2019, 22:26 uur
Orange Pictures
Halil Dervisoglu.

Sparta is zaterdagavond door een 2-1 overwinning op FC Twente naar de vijfde plaats gestegen. Na Heracles Almelo (2-3) en Feyenoord (5-1) was ook Sparta op het Kasteel te sterk voor het team van trainer Gonzalo García García. Halil Dervisoglu opende in de 4e minuut de score. Voor de 19-jarige aanvaller betekende het zijn vierde doelpunt dit seizoen. Dervisoglu maakte ze alle vier in eigen stadion.

Sparta kon maar kort van de voorsprong genieten. Na een schot van Aitor Cantalapiedra reageerde Calvin Verdonk in de 51e minuut attent in de rebound: 1-1.

Twente moest vanaf de 85e minuut verder met een man minder. Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf de Spanjaard Julio Pleguezuelo een rode kaart voor een elleboogstoot. Bryan Smeets sloeg in de 88e minuut met een hard schot toe: 2-1.

Bij Twente had Wout Brama voor het eerst dit seizoen een basisplaats. In april 2014 speelde hij voor het laatst een wedstrijd in de eredivisie. Van alle huidige voetballers in de eredivisie speelde alleen Willem Janssen (351) meer duels op het hoogste in Nederland dan Wout Brama (304).