Smitshoek pakt coronamaatregelen goed op

8 August 2020, 13:58 uur
Digitaal Dagblad / Rene Dons

De organisatie van de wedstrijd Smitshoek-Barendrecht (0-1) verdiende zaterdagochtend alle complimenten. Het aantal bezoekers werd niet overschreden, mensen hielden op het complex voldoende afstand van elkaar en er waren geen grote samenscholingen bij de vier buitenbarretjes. Het bestuur van Smitshoek had zich onder aanvoering van voorzitter Simon Kelder uitstekend voorbereid.

Ook op het schitterende veld deed Smitshoek het beter dan enkele dagen eerder tegen IFC. Toen werd de ploeg van de nieuwe trainer Edwin de Koning met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Tegen Barendrecht was Smitshoek delen van het duel gelijkwaardig, maar werd toch met 1-0 verloren. Ramy Salem maakte in de 38ste minuut de enige treffer.

Dat maakte Bart Deprez al niet meer mee, want die spits – die van Smitshoek naar Barendrecht een veel besproken transfer maakte – werd juist tegen zijn oude club al in de 34ste minuut als eerste gewisseld ten faveure van ‘good old’ Peter de Lange. En dat was ronduit sneu voor de vorig seizoen bij Smitshoek zo veel scorende aanvaller, die al last van een blessure bleek te hebben.

Barendrecht kreeg in de tweede helft de betere kansen in een duel dat – ondanks het vroege tijdstip van 11.00 uur - door de hitte steeds moeilijker werd. Net zoals afgelopen dinsdag had Smitshoek nog moeite om kansen te scheppen, maar daar kan Edwin de Koning verandering in brengen. Komende dinsdag en zaterdag speelt Smitshoek het eigen Van Donge & De Roo-toernooi met SC Feyenoord, Capelle en Heerjansdam als verdere deelnemers.