Smitshoek futloos tegen FC Nootdorp

21 April 2019, 14:46 uur
John van Neuren

Smitshoek liep in en tegen Nootdorp tegen een 3-0 nederlaag aan. De gastheren startte furieus en stonden al na 9 minuten op een 2-0 voorsprong. Het team van trainer Richard Middelkoop stelde teleur en speelde futloos. Tien minuten voor tijd bepaalde het nog steeds op een degradatieplaats staande Nootdorp de eindstand op 3-0.

Onder zomerse omstandigheden kwam Smitshoek met een 4-4-2 opstelling uit de startblokken. Het speelveld in Nootdorp was keihard en hobbelig. Nootdorp ging beter met de omstandigheden om en begon strijdvaardig. Na 7 minuten viel het leer in de zestien na een kopbal van Thijs Oomsen bij toeval voor de voeten van Dominique Aries. De spits benutte het buitenkansje: 1-0. Twee minuten later bracht de thuisclub een vrije trap van 25 meter scherp in; middenvelder Mike Hollenberg zorgde voor 2-0. Smitshoek kwam in de eerste fase niet in het spel voor. Nootdorp was feller en Smitshoek had moeite elkaar te vinden en de bal in de ploeg te houden. Het laatste kwartier kantelde het duel. Een diepe bal van Thijs Oomsen bracht Alex Rekondie in stelling. De geroutineerde goalie Yannic Augustinus bracht redding. Direct daarna kwam Nootdorp goed weg toen Lorenzo Braaf (volgend jaar actief voor ASWH) prima doorging en afgaf aan Alex  Rekondie. Zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal. De op een eiland staande en hardwerkende Bart Deprez zag zijn volley in het zijnet belanden.

In het tweede bedrijf viel er weinig te genieten. Jurien Reinata kwam in het veld en Smitshoek schakelde om naar 4-4-3. Het spelpeil zakte naar een bedenkelijk niveau en de thuisclub bleef makkelijk overeind. Alex Rekondie kreeg nog wel een kansje, maar strandde weer op de uitblinkende Yannic Augustinus. Rob Rutten van Nootdorp kegelde vanuit vrije positie naast en Ryan Lugtigheid liet een goede kans onbenut. Tien minuten voor tijd kapte Ryan Lugtigheid zich knap vrij in de zestien en tekende voor de 3-0. Het slotakkoord was voor Smitshoek. Een prima voorzet van invaller Jordy Dekker werd ingekopt door Bart Deprez. Wederom was de goalie de baas.

Al met al een verdiende overwinning voor Nootdorp. Scheidsrechter Menno Kloet gaf vijf spelers geel. Van Smitshoek slingerde hij Ryan van Dijk en Jurien Reinata op de bon. Haalde Smitshoek voor Kerst nog 24 punten uit 15 wedstrijden; in 2019 waren 11 wedstrijden slechts goed voor 10 punten. Door de de 0-0 van Capelle tegen Zwaluwen zijn de 34 punten waarschijnlijk voldoende voor handhaving in de hoofdklasse.  Nog 4 duels te gaan, met zaterdag het uitduel in Vlaardingen tegen Zwaluwen.