Slot ziet Feyenoord veel goed doen maar weer van Ajax verliezen

20 March 2022, 21:41 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot zag Feyenoord veel goed doen in het uitduel met Ajax. Maar toch stond hij uiteindelijk met lege handen in de Johan Cruijff ArenA. Hij verklaarde de nederlaag (3-2) met twee belangrijke momenten, waarbij doelman Ofir Marciano en spits Cyriel Dessers er niet goed uitzagen.

Dessers ging in de slotfase van de eerste helft bij een voorsprong van 1-2 voor eigen succes. "Ik snap dat hij zijn actie wil afmaken", zei Slot. "Hij heeft ook niet het overzicht dat ik vanaf de bank heb. Maar als hij de bal breed legt op Jens Toornstra, dan staat het denk ik 1-3."

Doelman Marciano, de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow, ging in de fout bij de 2-2 van Dusan Tadic. "Laat ik vooropstellen dat Tadic die vrije trap geweldig raakt", zei Slot. "Maar hij staat geloof ik 5 meter van de achterlijn als hij die bal trapt. Marciano heeft ook goede wedstrijden voor ons gespeeld. Maar Justin Bijlow is de nummer 1 van Nederland. Wij waren afgelopen zomer niet in de situatie om een nagenoeg gelijkwaardige vervanger aan te trekken."

"Dit was geen doorsnee Klassieker", zei Slot na de zesde nederlaag op rij van Feyenoord tegen Ajax. "We hebben ze vooral in de eerste helft erg onder druk gezet. Ajax speelde ook niet zo als de mensen hier gewend zijn. Dat kwam ook door ons. Maar in de tweede helft zetten ze er met Brian Brobbey nog een goede spits bij. Dan wordt het steeds lastiger. Je hoopt dan op een paar mooie reddingen van onze doelman. Die kan ons dan in de race houden. Maar helaas werd de druk te groot."


Door: ANP