Slot denkt middenvelder Timber twee tot vier maanden te missen

24 February 2023, 14:54 uur
Sport
mainImage
ANP

De kans bestaat dat het seizoen voor Feyenoorder Quinten Timber er al op zit. De middenvelder liep woensdag bij een botsing op de training een knieblessure op en is twee tot vier maanden uitgeschakeld, vertelde trainer Arne Slot vrijdag in De Kuip.

"Quinten laat vandaag in het ziekenhuis nog een MRI-scan maken om exact te bepalen hoe groot de schade is", aldus Slot. "In het ene scenario is het al einde seizoen voor hem, in het meer gunstige scenario is hij de laatste maand weer beschikbaar."

Timber stond eerder dit seizoen al enige tijd aan de kant. Slot: "Quinten heeft toen aangetoond snel te kunnen herstellen. Gezien onze personele situatie hadden we hem toen wat eerder nodig dan gepland. Hij stond nu eigenlijk op het punt dat hij weer helemaal fit en klaar was en weer de beste Quinten kon laten zien. Het is een tegenvaller dat hij nu toch weer lang is uitgeschakeld."

Slot is de Poolse middenvelder Sebastian Szymanski ook een tijd kwijt. "Qua controleurs hebben we nu op het middenveld eigenlijk alleen nog Orkun Kökcü en Mats Wieffer over. Je moet er niet aan denken dat er met een van die twee iets gebeurt. Dat zou heel vervelend zijn. We zijn dun bezaaid op die plekken. Over de positie van aanvallende middenvelder maak ik me geen zorgen, daar hebben we genoeg opties."

 


Door: ANP