Rotterdamse Fontijn bokst zich opnieuw naar Spelen

5 June 2021, 22:12 uur
Sport
mainImage
ANP
Nouchka Fontijn.

De Nederlandse amateurbokser Nouchka Fontijn mag zich opmaken voor haar tweede deelname aan de Olympische Spelen. De 33-jarige Schiedamse verzekerde zich op het Europees kwalificatietoernooi in Parijs van een ticket voor Tokio in de klasse tot 75 kilogram door in de kwartfinales de Zweedse Love Holgersson te verslaan. Na drie ronden stapte Fontijn overtuigend als winnares uit de ring.

Fontijn veroverde op haar eerste Spelen, vijf jaar geleden in Rio de Janeiro, de zilveren medaille. Ze heeft ook drie zilveren WK-medailles. De als tweede geplaatste Nederlandse verkeerde lange tijd in de veronderstelling dat ze in Parijs twee partijen moest winnen om zich te kwalificeren voor de Spelen in Japan. Haar eerste tegenstander, de Griekse Kyriaki Aslanidi, trok zich echter terug en daardoor kreeg Fontijn een vrije doortocht naar de kwartfinales.

De juryleden waren in de partij tegen Holgersson unaniem in hun beslissing. Hoewel de Zweedse een aantal ferme stoten wist uit te delen aan Fontijn, was de Schiedamse vanaf het begin van het gevecht de betere. Zij gaf de rake klappen die de doorslag gaven. Komende maandag bokst ze de halve finales in Parijs, maar Tokio is binnen.

Dat geldt ook voor Enrico Lacruz. De Gelderlander had in Parijs in de klasse tot 63 kilogram ook nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor Tokio en daarin slaagde hij glansrijk. Lacruz was duidelijk te sterk voor Rexhildo Zeneli uit Albanië. Op de Spelen van Rio werd Lacruz in de achtste finales uitgeschakeld.


Door: ANP