Roparun dit jaar dwars door stadion FC Groningen

23 January 2020, 09:33 uur
Sport
mainImage
Roparun - Marco Teljeur

De nieuwe Duitse route van de Roparun loopt dit jaar dwars door het stadion van FC Groningen. De 29ste editie van de Roparun start op zaterdag 30 mei in Bremen en de ruim 120 teams komen in de nacht van zondag 31 mei op maandag 1 juni door het stadion van FC Groningen.

Met een af te leggen afstand van ruim 500 kilometer krijgen de teams het zwaar te verduren. Juist de bijzondere ‘highlights’ onderweg zijn een enorme motivatie om het vol te houden, volgens Roparun-directeur Wiljan Vloet. Vloet is trots dat het stadion van FC Groningen één van die belangrijke highlights is: ''Twee sportieve clubs die de handen ineen slaan om er een geweldig feest voor onze teams van te maken.”

Eerder maakte Wouter Gudde, directeur van FC Groningen, al bekend voor het eerst mee te doen aan Roparun. Hij zal een van de fietsers zijn in het team van Office Centre. Dat Roparun nu ook nog door ‘zijn’ stadion gaat, vindt hij extra speciaal. ''Wij zijn door onze hoofdsponsor gevraagd om onderdeel te zijn van hun team,” aldus Gudde. ''En we zijn graag bereid ons op een sportieve manier in te zetten voor dit gezamenlijke doel.”

Het team van Office Centre – dat deelneemt aan de Roparun – zal zondag rondom de wedstrijd FC Groningen-Ajax in en rond het Hitachi Capital Mobility Stadion collecteren voor het goede doel. Op die manier wordt er alvast aandacht gevraagd voor Roparun dat in komend Pinksterweekeinde zal worden gehouden.