Rhoonse jeugd ontmoet Japanse jeugd

29 March 2019, 15:18 uur
Sport
mainImage

Het bezoek van de Japanse jeugdteams van Sylphid en Toyohashi aan vv Rhoon was gisteren weer memorabel. In deze inmiddels ruim 15 jaar bestaande jaarlijkse interland met de Rhoonse jeugd passeerden veel vaste programmapunten de revue maar ook wat nieuwe zaken. En, de jeugd van vv Rhoon bleek dit jaar zeker niet de onderliggende partij zoals in eerdere edities wel vaak het geval was.

FC Sylphid is al die jaren te gast met één of meer jeugdteams U15 en ook dit jaar was de voetbalschool van FC Central Toyohashi weer van de partij. De teams komen hier via de Holland-Japan Promotie organisatie en spelen gedurende hun verblijf in Lekkerkerk diverse wedstrijden tegen de jeugd van regionale amateurverenigingen en profclubs. Maar naast sport staat ook kennismaking met de cultuur en het versterken van sociale en vriendschapsbanden hoog in het vaandel.

Besloten was om twee teams van C (JO15) en B (JO17) van Rhoon gemixed aan te laten treden op beide kunstgrasvelden tegen de Japanse teams. Waarbij na 35 minuten spelen en de pauze de Japanse teams van veld zouden wisselen zodat alle vier de selecties tegen elkaar konden aantreden.

Maar het gaat uiteindelijk niet om de knikkers bij dit soort potjes, maar om het spel en het plezier. En dat was er na afloop weer volop. De jongens mengden zich in de kantine om de ontmoeting gezamenlijk met frites en frikandellen en heerlijke broodjes in overvloed. En na het eten de speeches van de Japanse en Rhoonse spelers om te bedanken. De captains van de Rhoonse teams in het Engels, dat simultaan werd vertaald in het Japans, en andersom. En wederom kreeg Senne de Graaf de handen op elkaar voor zijn speech in het (Google Translate) Japans.

De wederzijdse aandenkens werden in dank aanvaard en daarna verzamelden de gasten zich om weer naar hun hotel terug te keren. De Rhoonse jeugd en de Japanse gasten kunnen met een levenservaring rijker terugkijken op een geslaagde avond.