Rhoonse jeugd biedt Japanners goed partij

27 March 2018, 11:35 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Rhoonse jeugd biedt Japanners goed partij

Het bezoek van de Japanse jeugdteams van Sylphid en Toyohashi was afgelopen maandag weer memorabel. In deze inmiddels ruim vijftien jaar oude jaarlijkse ‘interland’ bleek de jeugd van vv Rhoon dit jaar zeker niet de onderliggende partij zoals in veel voorgaande edities.
Sylphid is al die jaren te gast met één of meer jeugdteams en dit jaar was ook de voetbalschool van FC Toyohashi er na vijf jaar weer een keer bij. De teams spelen gedurende hun verblijf vanuit Lekkerkerk diverse wedstrijden tegen de jeugd van amateurverenigingen en profclubs in de regio. Naast sport staat ook kennismaking met de cultuur en het versterken van sociale en vriendschapsbanden hoog in het vaandel.
Na de warming-up en de gebruikelijke fotosessie voor de hoofdtribune konden de spelers hun kunsten vertonen. Besloten was om de C1 (JO15) en de B2 (JO17) aan te laten treden tegen de Japanse teams. Alle vier de selecties speelden een keer tegen elkaar. De C1 van Rhoon bleek daarbij tegen beide teams de sterkere en won beide duels met 1-0. Voor de B2 was er een winst- en een verliespartij. Al met al bleken de ploegen goed aan elkaar gewaagd en dat is weleens anders geweest in de historie; dikke verliespartijen voor Rhoon met dubbele cijfers.
Na afloop mengden de jongens zich in de kantine om de ontmoeting gezamenlijk te besluiten met een maaltijd van frites, frikandellen en broodjes. Onder het eten intussen druk pratend met elkaar en met een scheef oog kijkend naar de interland van Oranje tegen Portugal. Die eindelijk weer eens reden tot juichen gaf. De Japanners waren vrijdag in de ArenA geweest om Holland te zien verliezen van Engeland.
Na het eten waren er de speeches van de Japanse en Rhoonse spelers om te bedanken. Held van de avond was wel Senne de Graaf (C1) die de handen op elkaar kreeg voor zijn speech in het Japans. Naast keeperstalenten blijkt hij ook over een talenknobbel te beschikken. De wederzijdse aandenkens werden vervolgens door iedereen in dank aanvaard en in de rust van Oranje verzamelden de gasten zich om weer naar hun hotel terug te keren.