Rhoon niet opgewassen tegen Japans universiteitsteam

20 March 2018, 11:37 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Rhoon niet opgewassen tegen Japans universiteitsteam

Onder winterse maar wel voetbalvriendelijke omstandigheden heeft de jeugd van Rhoon (spelers van het tweede en de A- en B-selectie) gisterenavond voetballes gehad van hun Japanse leeftijdgenoten (18-20 jaar) van de Internationale Universiteit van Josai. De snelle en goed combinerende Japanners waren de Rhoonaars op alle fronten te vlug af en scoorden er lustig op los. Na een 0-4 ruststand werd het einde met een 0-9 uitslag gehaald.
Niets om je voor te schamen overigens als je ziet met welke middelen en onder welke omstandigheden dit team wordt opgeleid. Op hun website is dat goed te zien, prachtige faciliteiten en voorzieningen waarin het de spelers aan niets ontbreekt. Verder vormen gedrevenheid, training, discipline en talent de basis van hun presteren. En de spelvreugde en de teamgeest dragen daar dan ook zeker toe bij. Hetgeen na afloop ook in daden werd omgezet door gezamenlijk een ‘sportmaaltijd’ te nuttigen met patat, frikandellen en kipvleugels. Gewoontegetrouw werd het bezoek afgesloten met het uitwisselen van aandenkens. De Japanse gasten kregen een Rhoons T-shirt mee naar huis terwijl de Rhoon spelers een kleurrijke JUI-shawl ontvingen.
Het was de eerste keer dat Rhoon een ‘oudere’ selectie op bezoek kreeg, meestal zijn het jeugdteams in de C-categorie. En die leeftijdscategorie komt volgende week maandagavond op bezoek met twee teams van FC Sylphid en Toyohashi United FC. Deze zullen dan tegen de Rhoonse B- en C-jeugd spelen. Uiteraard is iedereen van harte welkom. De wedstrijd begint om 18.30 uur.