Rhoon 2 kampioen van derde klasse

26 April 2018, 12:43 uur
Digitaal Dagblad

In de uitwedstrijd bij RVVH is Rhoon 2 er gisterenavond na een 1-3 overwinning in geslaagd om als kampioen op Rhoon terug te keren. Drie wedstrijden voor het eind zijn ze niet meer in te halen door de naaste belagers.
Het team van trainers Ronard Venekamp en Roy van der Schee had de gehele wedstrijd wel last van de spanning en de hoge verwachtingen. Er was veel publiek op afgekomen en dat legde blijkbaar wat druk op de voetballers. Ze speelden niet zo goed en vast als anders en kwamen nog op achterstand ook. Een hoge bal werd door keeper Joost van Wassenaar weliswaar gepakt, maar blijkbaar niet vast genoeg want door een duw van de spits moest hij hem lossen en werd de bal ingetipt. Maar die achterstand werd bijna in dezelfde minuut teniet gedaan door Van Blijswijk die een voorzet van Mark Kooiman met een halfvolley in het net kogelde tot 1-1.

Na de rust een wissel met de Jiadro de la Torre voor Lucien Versendaal en nog meer voorwaartse druk. Hetgeen Daan van der Schelde tot twee maal toe mocht verzilveren. Eén keer met een afstandsschot vanaf de rand strafschopgebied en de tweede keer werd hij met een lob over de verdediging door van Blijswijk prachtig vrij gezet voor de keeper en rondde doeltreffend af.

De 1-3 kwam verder niet meer in gevaar en na het eindsignaal barstte de feestvreugde dan ook los. Er was een spetterend vuurwerk net buiten het complex, er kwamen bubbels, bloemen en bier tevoorschijn en het bestuur mocht de spelers feliciteren.
Familieleden, vriendinnen, supporters en de bijna complete selectie van Rhoon 1 deelden in de feestvreugde net als de spelers van RVVH die heel sportief bij de uitgang van het veld een erehaag vormden om de Rhoonse spelers te feliciteren met dit mooie resultaat.