Rhoon 1 kansloos; voor Rhoon 2 lonkt de titel

25 April 2018, 09:07 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Rhoon 1 kansloos; voor Rhoon 2 lonkt de titel

De aspiraties en hoop op een goed resultaat tegen CWO waren gisterenavond bij Rhoon na een half uur vervlogen omdat CWO toen al vlot en soepel combinerend naar 0-3 was uitgelopen. Een sterk gehavend Rhoon, met veel afwezige basisspelers als Strootman, Heijboer, van Vliet, Wigman, Beneder en Donker, kon daar niet genoeg tegenover stellen.
De hoop op een betere positie op de ranglijst was na de vier punten in de uitwedstrijden bij Strijen en Zuidland gestegen, maar in de daarop volgende thuiswedstrijden tegen Neptunus-Schiebroek en dus ook CWO bleef Rhoon met lege handen staan.
CWO liep na de rust verder uit tot 0-5 en het getuigt van klasse dat de spelers van Rhoon tot het einde bleven werken en knokken voor een beter resultaat. Dat leverde zowaar nog wat goals op in het laatste half uur toen Rhoon en CWO wat spelers wisselden en de roodwitten wat meer grip leken te krijgen. Een snelle uitval van Mark Kooijman werd beloond met een mooie treffer en Roy Tibboel kon uit een vrije trap scoren. Waarmee de eer enigszins gered was en er werd afgesloten op 2-5.
Een plaats die recht geeft op de nacompetitie is op deze manier, met nog maar drie wedstrijden te gaan, bijzonder moeilijk geworden. Maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren in de resterende twee uitwedstrijden bij Alexandria'66 (12-5) en Berkel (26-5) en de laatste thuiswedstrijd tegen SVS (19-5).

Nu is de hoop bij de Rhoonse selectie gevestigd op Rhoon 2 dat vanavond bij RVVH in Ridderkerk kampioen kan worden in de derde klasse. Bij winst heeft het team, met nog drie wedstrijden voor de boeg, 46 punten uit 17 wedstrijden en dat is tien punten meer dan nummer twee Smitshoek. En dat is met nog drie wedstrijden te gaan een niet meer in te halen voorsprong.
De mannen van het tweede elftal verwachten veel supporters langs de lijn in Ridderkerk en hopen vanavond hun gang naar de tweede klasse al zeker te stellen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.