Recherche waarschuwde Ajax over criminele contacten Promes

26 March 2022, 09:38 uur
Sport
mainImage
ANP
Quincy Promes.

De steekpartij waarvan Quincy Promes wordt verdacht is bijvangst in een langer lopend politie-onderzoek naar de oud-Ajacied. Ruim vóór dat incident waarschuwde de recherche de Ajaxclubleiding en Promes al over diens criminele contacten, schrijft Het Parool.

Het is een precaire missie van de Amsterdamse recherche in seizoen 2019/20, als Quincy Promes glorieert als linksbuiten van Ajax. Met Hakim Zyech als aangever, rijgt hij de doelpunten aaneen, zowel in de nationale competitie als op Europees niveau. VI spreekt van een ‘superduo’.

Daar gaat het niet over als een delegatie van de recherche zich bij Ajax meldt voor een gesprek met Promes. De rechercheurs zijn bezorgd over zijn doen en laten buiten het veld. Algemeen directeur Edwin van der Sar is ook aanwezig. Ingewijden vertellen aan Het Parool dat hij te horen krijgt dat Promes is gezien met de voorman van een beruchte rapgroep uit Holendrecht, die volgens justitie betrokken is bij grootschalige drugstransporten. Een riskant contact, waarschuwt de recherche.

Het is niet voor het eerst dat seizoen dat de recherche Promes en een vertegenwoordiger van Ajax spreekt over verkeerde vrienden van de speler. De vorige keer ging het over een halfbroer van de voor een liquidatie veroordeelde gangsterrapper Jason L.


Door: ANP