Ramon Hendriks debuteert in betaalde voetbal

18 January 2021, 23:56 uur
Sport
mainImage
Ramon Hendriks (rechts) duelleert met Nigel Thomas

De 19-jarige Ramon Hendriks uit Hendrik Ido Ambacht heeft zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal. Hij stond maandagavond in de basis bij NAC in de thuiswedstrijd tegen Jong Oranje (1-1). Hendriks geldt als een van de grote talenten van Feyenoord en werd vorige maand aan NAC verhuurd.

Hendriks kwam aan het begin van dit seizoen uit voor Jong Feyenoord, maar omdat dit elftal niet aan competitiewedstrijden toekomt en Frank Arnesen het onverstandig vindt dat de verdediger zo lang stil staat in zijn ontwikkeling werd besloten hem uit te lenen, wel op voorwaarde dat trainer Maurice Steijn hem in de Keukendivisie serieuze kansen zou bieden.

Hendriks speelde tegen Jong PSV een uitstekende wedstrijd en maakte de 90 minuten vol. Sydney van Hooijdonk en Mathias Kjølø maakten de twee doelpunten.

Hendriks, die in de zomer van 2020 zijn contract verlengde, heeft nog een verbintenis bij Feyenoord tot medio 2023. Hij begon zijn voetbalcarrière bij ASWH in zijn geboorteplaats Hendrik-Ido-Ambacht. In 2014 werd hij gescout door FC Dordrecht, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Sindsdien speelde hij voor Feyenoord Onder 17 en Feyenoord Onder 19.