PSV'er Gakpo vindt penalty belachelijk en kan weinig met goals

8 May 2022, 19:14 uur
Sport
mainImage
ANP

Cody Gakpo vond de in blessuretijd door Serdar Gözübüyük aan Feyenoord toegekende penalty "belachelijk". Door die strafschop bracht Cyriel Dessers de eindstand op 2-2 en verzuimde PSV 2 punten in te lopen op koploper Ajax.

"Ik denk dat het geen penalty was. Hij schoot van dichtbij zo hard en ik denk dat Mauro Júnior er niks aan kon doen. Ja, ik vind het belachelijk", zei Gakpo, die voor de camera van ESPN vrij rustig bleef na het weggeven van de 2-0-voorsprong.

"In de eerste helft domineerden we echt en hadden we meer moeten scoren. In de tweede helft waren zij wat beter, maar kregen wij mogelijkheden uit te lopen. Dan weet je dat als zij scoren het hele publiek erachter gaat staan. Dit is echt zonde."

Discutabel

Met nog twee duels te spelen, is de voorsprong van Ajax nog altijd 4 punten. "Ik vind het jammer dat het zo wordt beslist, ook die discutabele bal die uit leek in het duel met Ajax", haalde Gakpo een ander belangrijk moment in de titelstrijd aan.

Gakpo was in De Kuip twee keer trefzeker en vooral zijn tweede doelpunt, een stiftje, was fraai. "Het was een mooie goal, ja. Maar daar hebben we niks aan."

Ook Feyenoorder Dessers bekende dat hij de penalty discutabel vond. "Het was licht, maar je kan hem geven. Los van de penalty vond ik de scheidsrechter erg goed vandaag. Het was een mooie middag, maar ik weet niet of alle Feyenoord-fans er blij mee zijn."