PSV bevestigt komst van ex-Feyenoorder Rick Karsdorp

31 August 2024, 19:53 uur
Sport
mainImage
ANP

PSV heeft Rick Karsdorp terug naar de Eredivisie gehaald. De 29-jarige rechtsback heeft zijn handtekening gezet onder een contract van een seizoen, met een optie voor nog een jaar. Karsdorp was transfervrij nadat hij eerder deze week zijn contract bij AS Roma had laten ontbinden.

PSV was op zoek naar een rechtsback na het vertrek van Jordan Teze naar AS Monaco. Karsdorp debuteerde als prof bij Feyenoord en vertrok in 2017 naar AS Roma, de club die hem in 2019 nog voor een seizoen verhuurde aan de formatie uit Rotterdam-Zuid.

"Met mijn drive, power en loopvermogen pas ik goed bij het spel dat PSV wil spelen", vertelt Karsdorp op de website van de kampioen uit Eindhoven. "Ik wil de mensen hier weer de Rick uit zijn beste dagen laten zien, met goede passes en bruikbare voorzetten. Bij AS Roma heb ik goede en mindere periodes gehad, dus laten we ervoor gaan dat nu een nieuwe goede periode aanbreekt. Waarin we kampioen worden en we zover mogelijk komen in de Champions League."

PSV wil de komende dagen ook nog Adamo Nagalo aantrekken. De verdediger werd zaterdag door FC Nordsjælland buiten de selectie gehouden voor het duel met Aarhus GF.


Door: ANP