Poortugaler wint Tempelrunners Crossloop

15 October 2018, 12:20 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Poortugaler wint Tempelrunners Crossloop

Zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse Tempelrunners Crossloop. Sportievelingen konden meedoen aan deze hardloopwedstrijd door de bossen rondom het oude zwembad van Rhoon en het klimbos bij Tasman. Eén ronde besloeg twee kilometer en de deelnemers konden er maximaal vier lopen.

En wat een weertje was het zaterdag. Met 25 graden en weinig wind was dit wel de warmste editie van de cross in veertien jaar. De organisatie was van tevoren dan ook een beetje bang dat door het warme weer veel lopers thuis zouden blijven, maar toch stonden er om 12.30 uur iets meer dan veertig deelnemers aan de start. Het zou een zware cross worden en deze keer niet door de blubber maar door de warmte.

Direct na de start ontstond er bij de heren een mooie strijd om de ereplaatsen. Op de langste afstand, acht kilometer, ging het tussen de uit Poortugaal afkomstige atleet Nixon Fernandes en Ton Hettema. De tweestrijd werd gewonnen door Fernandes; 26 seconden na hem kwam Hettema over de finish.
Bij de dames ging het tussen Petra Sloots en Marloes de Leeuw. Verleden week werd Sloots nog Nederlands kampioen run-bike-run en nu stond ze dus alweer aan de start bij de Albrandswaardse crossloop. En ze won deze ook nog eens met een minuut voorsprong op De Leeuw.