Albrandswaards Dagblad | Poortugaler wint NK tafeltennis

Poortugaler wint NK tafeltennis

mainImage

Poortugaler Gijs van ’t Verlaat is vorige week in de Margriethal te Schiedam Nederlands kampioen tafeltennis geworden in de categorie 70 tot en met 80 jaar. Hij behaalde het kampioenschap in zowel het dubbel- als het enkelspel.

Het dubbelspel speelde hij met een totaal onbekende partner omdat zijn eigen partner verhinderd was. In het begin draaide het daarom wat stroef en werd de eerste game van de eerste partij verloren. Hierna liep het beter en werden de volgende drie games eenvoudig gewonnen. Ook de volgende partijen werden vrij eenvoudig gewonnen zodat het kampioenschap een feit was.

Ook het enkelspel verliep in het begin niet goed. De eerste partij werd daarom in vijf spannende games verloren van Lucien Tebbe. Omdat er drie spelers uit de poule overgingen naar de volgende ronde dienden de overige partijen te worden gewonnen. Geen makkelijke opgave omdat de poule indeling behoorlijk sterk was.

Gelukkig werden de volgende vier partijen gewonnen en kon Gijs aantreden voor de achtste finale. Hierin was Ton van der Voort zijn tegenstander. De partij begon opnieuw slecht voor de Poortugaler. De eerste twee games werden kansloos verloren. Gijs schakelde daarna over op een ander soort spel en dat leverde het gewenste resultaat op. Drie games werden achter elkaar gewonnen en zo ging hij door naar de kwartfinale, waarinhij geen problemen kende.

In de halve finale stond de sterke Adrie de Jonge te wachten als tegenstander. Na een spannende partij waarin beide spelers twee games wisten te winnen ging het in de vijfde game lang gelijk op. Halverwege de game wist Gijs een gaatje te slaan en hield deze tot het einde vast. Zo werd de finale een feit.

De finale ging tegen de zeer geroutineerde Alex Karremans. De eerste twee games werden door Gijs makkelijk gewonnen maar de derde was duidelijk voor Alex. In de vierde game hervond Gijs zich weer en werd er met duidelijke cijfers 11-6 gewonnen. Hierdoor werd hij dus Nederlands kampioen in zijn klasse en kon hij even later de beker in ontvangst nemen.

In de openklasse waarin de sterkste veteranen van Nederland  zijn ingedeeld, werd Gijs’ verenigingsgenoot François de Leeuwe kampioen. François speelde heel sterk deze dag en werd dan ook verdiend eerste. De kampioen van de openklasse mag zich officieel kampioen van Nederland noemen bij de veteranen.
Al met al een mooie prestatie van de spelers van Alexandria 66.