Philipsen kan goede gevoel omzetten in 2e zege; Van Aert treurt

12 July 2024, 19:35 uur
Sport
mainImage
ANP

Jasper Philipsen voelde zich echt goed in de dertiende etappe in de Tour de France. "Ik kon mijn sprint met veel vertrouwen beginnen en ben blij dat niemand me nog kon passeren", zei de Belgische sprinter van Alpecin-Deceuninck in een kort interview in Pau na zijn tweede ritzege in deze Tour.

"Het was vol gas vanaf de start en het peloton viel nooit meer stil", omschreef Philipsen de snelle en nerveuze rit. "Er was een grote groep vooruit met twee jongens van ons daarin. Maar het peloton bleef rijden en ik hield het geloof. Mijn gevoel was goed, het beste tot nu toe in deze Tour. We hadden niet de beste start en een beetje pech, maar dat hebben we omgedraaid met twee ritzeges."

In de sprint zag Philipsen hoe "Wout van Aert perfect werd gelanceerd door Christophe Laporte". "Ik begon misschien wat te vroeg in de wind, maar ik ging hem voorbij en ben heel blij dat ik de sprint kon winnen."

Wout van Aert baalde dat hij voor de tweede dag op rij net naast de etappezege had gegrepen in de Tour de France. De Belg van Visma - Lease a Bike baalde: "Ik kwam net tekort. Jammer", reageerde hij.

"De ploeg had supergoed werk geleverd. We geloofden echt in de etappeoverwinning", zei Van Aert die werd gelanceerd door ploeggenoot Christophe Laporte. "Christophe positioneerde me fantastisch, maar reed een tikkeltje te vroeg uit. Ik kon nog niet aangaan en moest een seconde wachten. Toen kwam Jasper met snelheid van achteren."

Voor Van Aert was het de tweede keer dat hij als tweede eindigde en hij eindigde ook al als derde en vierde. Een dag eerder werd hij gehinderd door de Franse sprinter Arnaud Démare. Eerder in de Tour raakte hij ook al eens opgesloten in de sprint door Philipsen. In de Tour van 2023 greep de negenvoudig ritwinnaar met twee tweede en twee derde plaatsen ook net naast een etappezege.

De sprint in Pau kwam na een zware koers met een razendsnel begin en waarin het eigenlijk nooit stilviel. "Er zijn genoeg saaie dagen hier, waarin er nauwelijks wat gebeurt. Ineens heeft de helft van het peloton door dat er nog veel ritten komen waarin ze niets kunnen doen. Misschien zijn veel jongens moe, maar als iedereen min of meer even moe is, krijg je mooie koers."


Door: ANP