Albrandswaards Dagblad | 'Ouwe' Babel happy in 'the new wave'

'Ouwe' Babel happy in 'the new wave'

mainImage

Na afloop van een week dat het vooral ging over een nieuwe golf met talentvolle internationals bij Oranje en de new-wave waarvan bondscoach Ronald Koeman zei ''dit is een nieuwe generatie en die jongens die geloven erin'', liet gisteravond ook de geroutineerde Ryan Babel van zich horen. De ouwe - zoals Pierre van Hooydonk hem noemde - brak met de 0-1 en 0-2 het verzet van Estland en legde de basis voor een ruime zege (0-4).

"Dit bootje zeilt ook nog aardig mee op de golf", lachte de 32-jarige aanvaller. "Hoe ik dat doe? Gewoon goed op mijn lichaam letten en fit blijven. Ik wil zo graag nog een eindronde spelen. In 2008 raakte ik geblesseerd aan een enkel en in 2010 kreeg ik geen speeltijd. Daarna ben ik lang niet opgeroepen."

"Misschien ben ik wel te veel teamspeler geweest", zei Babel. "Aanvallers moeten egoïstisch zijn en voor eigen kansen gaan. Ja, het heeft me gefrustreerd dat ik tussen 2011 en 2017 niet ben opgeroepen. Dat was tussen mijn 24e en 30e ofzo. Dat moeten je beste jaren eigenlijk zijn. Ik ben nu wel heel blij dat ik erkenning krijg. Ik ben ook gelukkig dat ik hier in Estland met twee doelpunten belangrijk kon zijn."