Oud-Feyenoorder Eljero Elia (36) gestopt als voetballer

19 February 2023, 18:50 uur
Sport
mainImage
ANP
Eljero Elia.

Dertigvoudig international Eljero Elia is officieel gestopt als voetballer. De voormalig vleugelspeler (36) zegt dat hij de laatste jaren van zijn carrière al weinig plezier meer had in het spel en na het oplopen van een zware enkelblessure begin vorig jaar in dienst van ADO Den Haag was hij er helemaal klaar mee. "Maar ik ben met van alles bezig. Ik heb nog niet eens tijd gehad om het aan te kondigen", aldus Elia in het ESPN-programma De Voetbalkantine.

Elia zegt dat hij in 2020 bij het Turkse Basaksehir voor het laatst plezier had in het voetbal. Daarna stapte de aanvaller over naar FC Utrecht en voelde hij zich als een kind behandeld. "Dan ga ik me helemaal in mezelf keren en dat werkt averechts." Bij ADO kreeg Elia eind 2021 het weer iets meer naar zijn zin, maar twee maanden later raakte hij zwaar geblesseerd.

Elia speelde januari vorig jaar zijn laatste wedstrijd, tegen De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie. Hij brak tussen 2004 en 2007 door in het geel-groen van ADO. De linksbuiten speelde daarna voor FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord en Basaksehir. Met Feyenoord werd Elia in 2017 kampioen van de Eredivisie. Elia deed als invaller mee in de verloren WK-finale in 2010 tegen Spanje (0-1).

 


Door: ANP