Organisatie wielerronde in Rhoon verzoekt medewerking

17 June 2018, 12:22 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Organisatie wielerronde in Rhoon verzoekt medewerking

De achttiende wielerronde van Albrandswaard zal ook dit jaar weer in Rhoon worden verreden. Het evenement vindt plaats op woensdag 20 juni. Het parcours loopt via de Rijsdijk (start en finish ter hoogte van de Viaductweg), linksaf naar Dorpsdijk, linksaf naar Zwaluwenlaan, linksaf naar Tijsjesdijk en linksaf weer terug naar de Rijsdijk.

Het parcours zal woensdag om 17.00 uur worden afgesloten door middel van dranghekken die direct na afloop van de wielerronde (omstreeks 22.00 uur) weer zullen worden verwijderd.

Volgens de organisatie beleven heel veel mensen plezier aan een wielerronde maar is het onvermijdelijk dat er ook mensen zullen zijn die er mogelijk enig ongemak van zullen ondervinden. Bijvoorbeeld zij die in het bezit zijn van een auto, caravan of vouwwagen. Aan hen wordt verzocht om hun voertuig, vóórdat de afzethekken worden geplaatst (dus vóór 17.00 uur), tijdelijk buiten het parcours neer te zetten. Voertuigen die na 17.00 uur nog op het parcours staan, zullen op grond van de plaatselijke wegsleepregeling of op last van de politie maar op kosten van de eigenaar, worden verwijderd. Van 17.00 uur tot het einde van de wielerronde (ongeveer 22.00 uur) geldt op het hele parcours namelijk een tijdelijk parkeerverbod.

Zij die tussen deze tijdstippen met de auto naar huis willen, zullen of wat vroeger van hun werk moeten gaan, een klein stukje om moeten rijden of hun voertuig tijdelijk elders moeten parkeren. De binnen het parcours vallende wegen zijn dan namelijk voor zowel het bestemmingsverkeer als voor het doorgaand verkeer afgesloten, noodgevallen daargelaten. Want wanneer eventuele hulpdiensten erdoor moeten, zullen die altijd voorrang krijgen. Maar geef dan wel door als u iemand belt die zorg moet verlenen, op aanwijzing van de verkeersregelaars zullen zij dan altijd doorgang krijgen.

Tenslotte wil de organisatie alle bewoners en bezoekers de volgende adviezen geven: ‘Houd kinderen aan de hand, honden aan de band en katten thuis in de mand’! Het bestuur van de Stichting Wielerronde Albrandswaard vraagt iedereen tenslotte om begrip voor het tijdelijke ongerief en hoopt op ieders loyale medewerking.

Woensdag start om 17.30 uur de Sportklasse/Masters 40+ renners, om 19.00 uur starten de Prominenten en om 19.45 uur gaan de Elite/Beloften/Amateurs beginnen aan hun race over tachtig kilometer. Van 21.45 tot 23.30 uur is er aansluitend nog achtergrondmuziek in de VIP tent aan de Rijsdijk.