Oranje start nieuwe periode Koeman met ruime nederlaag in Parijs

24 March 2023, 22:44 uur
ANP

Het Nederlands elftal is de tweede periode onder bondscoach Ronald Koeman begonnen met een ruime nederlaag tegen Frankrijk. In het Stade de France werd het 4-0 voor de nummer 2 van het afgelopen WK.

Antoine Griezmann was al in de tweede minuut trefzeker, Dayot Upamecano maakte er in de achtste minuut 2-0 van en Kylian Mbappé zorgde in de 21e minuut voor de 3-0. Het betekende de slechtste start van Nederland sinds 1919, toen het tegen Zweden al na 20 minuten met 3-0 achter stond. In de slotfase schoot Mbappé ook nog de 4-0 binnen. Memphis Depay miste in blessuretijd nog een strafschop.

Oranje begon met Lutsharel Geertruida, Kenneth Taylor en Xavi Simons in de basis. Voor Geertruida was het zijn debuut, Simons verscheen voor het eerst aan de aftrap bij Oranje. Taylor werd na de dramatische beginfase gewisseld. Daley Blind viel in en speelde zijn honderdste interland.

Koeman had in het Stade de France niet de beschikking over een aantal beoogde basisspelers. Frenkie de Jong meldde zich begin deze week af met een hamstringblessure en donderdag haakten er nog eens vijf spelers af, onder wie Cody Gakpo en Matthijs de Ligt.