Oranje compleet bij laatste training voor duel met Letland

7 October 2021, 21:11 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal heeft de laatste training voor de uitwedstrijd tegen Letland met de complete selectie afgewerkt. Op het veld in het Daugava Stadion van Riga verschenen donderdagavond alle 22 veldspelers en 4 doelmannen. Alleen het eerste kwartier was open voor de media, daarna ging de oefensessie achter gesloten deuren verder.

"Tot nu toe wel, ja", zei Louis van Gaal even voor het begin van de training tijdens de persconferentie op de vraag of iedereen fit is. "Je traint iedere dag en dat doen we met weerstand. Deze groep traint echt tot het gaatje. Dat is juist het fantastische van deze groep. Of iedereen het gaat redden? Dat moeten we afwachten, hè. Na deze training weer. Ik kan er niets aan doen. Het zou kunnen ja, dat iemand het niet redt en dat ik nog iets meer moet gaan schuiven dan alleen op de positie van Georginio Wijnaldum."

Reserve-aanvoerder Wijnaldum liep in de WK-kwalificatie twee gele kaarten op en is daardoor geschorst voor het duel met de Letten. Van Gaal weet al wie Wijnaldum gaat vervangen. "Dat was niet zo moeilijk. Maar ik ga niet zeggen wie. Ik ga Letland niet wijzer maken. Ik heb hier niet zo'n goed 'record', en in Estland ook niet", doelde Van Gaal onder meer op een moeizame zege (0-1) met FC Barcelona in 1997 bij Skonto Riga in de kwalificatie voor de Champions League. Maar volgens mij heb ik wel al die duels gewonnen, maar het ging lang niet altijd makkelijk. Ze komen misschien drie keer over de middenlijn, maar op dat moment hebben ze wel alle ruimte en alle kans om een doelpunt te maken. Dat gebeurde meestal in die wedstrijden."

Van Gaal verwacht vrijdag een vergelijkbaar duel. "Over het algemeen zullen wij aanvallen en zij verdedigen. Maar misschien word ik verrast", aldus de 70-jarige bondscoach, die het belangrijk vond om de laatste training in het stadion in Riga af te werken. "Als je dit vergelijkt met Camp Nou of Liverpool, dan is dit een hele andere omgeving. En ik wil de jongens laten zien, horen en voelen hoe het is om op het veld te staan. Ik moet zeggen dat het veld mij hier erg meevalt. Over het algemeen is het veel slechter, het valt me reuze mee. Maar de omgeving is natuurlijk niet zoals bij Juventus of een andere grote club."


Door: ANP