Oranje bij openingsduel EK in slotfase langs Oekraïne (3-2)

13 June 2021, 22:57 uur
ANP

Het Nederlands voetbalelftal is het Europees kampioenschap voetbal vrij moeizaam begonnen. Het elftal van bondscoach Frank de Boer won in de Johan Cruijff ArenA in de slotfase met 3-2 van Oekraïne. Oostenrijk, dat Noord-Macedonië met 3-1 aan de kant zette, is donderdag de volgende tegenstander van Oranje.

Nederland had in de eerste helft een overwicht in Amsterdam, maar wist niet te scoren. Rechterverdediger Denzel Dumfries kreeg twee goede kansen en ook Memphis Depay en Georginio Wijnaldum waren in de buurt van een doelpunt. Oekraïne was af en toe gevaarlijk in de omschakeling.

Kort na rust opende Wijnaldum met een geplaatste schot met links de score. In de 58e minuut zorgde Wout Weghorst voor de tweede treffer. Daarmee leek Oranje de zege binnen te hebben, maar Andri Jarmolenko bracht met een fraai gekruld schot de spanning in de 75e minuut terug. Roman Jaremtsjoek kopte in de 79e minuut de 2-2 achter doelman Maarten Stekelenburg.

Dumfries had het laatste woord en kopte Oranje in de 85e minuut naar de winst.